Organisationen

DEL 2 I den här delen av utbildningen får du lära dig mer om hur Folkuniversitetets organisation fungerar och vilken region ditt kontor tillhör.

Slide Regionkontoren Folkuniversitetet består idag av fem fristående stiftelser och är indelat i fem regioner med säten i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå. Huvudmän för stiftelserna är universiteten och studentkårerna på nämnda orter samt Folkuniversitetsföreningen. På Folkuniversitetets förbundskansli i Stockholm samordnar vi våra gemensamma utvecklingsarbeten och arbetar bland annat med kommunikation, omvärldsbevakning och folkbildningens regelverk.

Klicka på länkarna nedanför om du vill veta mer om din region, ditt kontor eller vårt Förbundskansli.

Region Syd med säte i Lund

Region Väst med säte i Göteborg

Region Öst med säte i Stockholm

Region Mitt med säte i Uppsala

Region Norr med säte i Umeå

Slide Webb och sociala medier På vår hemsida, www.folkuniversitetet.se, går det att få information om Folkuniversitetet och den verksamhet vi bedriver. På hemsidan går det även att anmäla sig till kurser och utbildningar. De flesta kontor har en egen plats på webben där lokal information och aktuell verksamhet presenteras. Du finner dessa sidor genom att gå till fliken "kontakta oss" i menybalken på www.folkuniversitetet.se.

För kommunikation och samverkan inom Folkuniversitetet finns ett gemensamt intranät. Intranätet heter Infu, och här kan du läsa om aktuella händelser och hitta kontaktuppgifter till anställda. På Infu kan du också följa gemensamma utvecklingsprojekt inom organisationen.
Folkuniversitetet finns även på sociala medier - Facebook, Instagram, Youtube, Twitter, Linkedin och Mynewsdesk.

Folkuniversitets gemensamma facebooksida heter: @Folkuniversitetet.

Många lokalkontor har även egna sociala medier profiler.

Följ oss gärna!

Slide VISSTE DU ATT Folkuniversitetet har cirka 1500 årsanställda... ...och cirka 5500 cirkelledare. Balettakademien tillhör Folkuniversitetet och är en av Nordens ledande dansskolor.

Template Läs mer om vår organisation och de olika regionerna 01 Här Fördjupning

Slide Gör testet nedanför för att gå vidare till nästa del

Slide TILL FÖREGÅENDE DEL